Kalliomurske 0-16 mm

Kalliomurske 0-16 mm

Kalliomurske 8-16 mm

Kalliomurske 8-16 mm

Kalliomurske 0-32 mm

10,60 € /tonni
Varastossa
SKU
Kalliomurske 0-32
ei mikään

Kalliomurske 0-32 mm kantaviin kerroksiin

Kalliomurske 0-32 mm parantaa rakenteen kantavuutta ja tasaamaan alustaa mahdollisille päällysteille. Se sopii helposti levitettävänä murskeena rakennuksen, tien, piha-alueen ja pysäköintialueen kantavaan rakennekerrokseen. Kerrospaksuus määräytyy rakennuskohteen pohjan kantavuuden ja kantavuusvaatimuksien mukaan. Kun kantavat pohjakerrokset on tehty huolellisesti, kestävät päälle levitettävät tasoitus- ja muotoilukerrokset  vuodenaikojen vaihtelua. Kalliomurske 0-32 mm kohtuullisen karkeana soveltuu myös metsä- ja peltoteiden pintakerrokseksi.

Kalliomurske (KaM) on kiviainesta, joka on valmistettu murskaamalla kalliosta irti räjäytettyä louhetta ja seulomalla siitä haluttu lajite. Kalliomurskeen kaikki pinnat ovat murtopintaisia eli teräväreunaisia. Kalliomurskeet ovat kantavia ja hyvin tiivistyviä kiviaineksia. Murskeita käytetään pohjakerroksiin, rakennekerroksiin sekä myös pintamateriaaleiksi. Karkeimmat kalliomurskeet (kam 0-90) soveltuvat kantavaksi kerrokseksi runkotäyttöihin ja pohjarakenteisiin.

Yleisimpiä käyttökohteita ovat katujen ja teiden pohjarakenteet. Keskikarkeilla murskeilla (kam 0-56, kam 0-32) saadaan pohjakerroksen ja pintakerroksen väliin tarvittavaa kantavuutta sekä muotoiltavaa materiaalia. Kun kantavat pohjakerrokset on tehty huolellisesti, kestävät tasoitus- ja muotoilukerrokset vuodenaikojen vaihtelua. Hienoimmat, tasoitukseen ja pinnan muotoiluun tarkoitetut murskeet (kam 0-4, kam 0-8, kam 0-12) soveltuvat esimerkiksi asennushiekaksi, putkilinjastojen alle tehtäviin kantaviin peteihin ja pintamateriaaliksi.

Kalliomurskeen väri vaihtelee kallion ja sen murskepisteen mukaan. Suomen kallioperän yleisimmän kivilajin graniitin väri vaihtelee tummanpunaruskeasta vaaleanharmaaseen. Murske on routimatonta materiaalia. Murskekiviaines tiivistyy sepeliä helpommin, koska siinä on materiaalia ns. nolla-aineksesta karkeampaan kiveen.

Kalliomurske 0-32 mm parantaa jakavan kerroksen päällä rakenteen kantavuutta ja tasaa alustaa mahdollisille päällysteille. Metsäteiden pintamateriaali.

Lisätietoja
Varastotuote Ei tietoa
Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili