Kalliomurske 0-32 mm

Kalliomurske 0-32 mm

Kalliomurske 0-8 mm

Kalliomurske 0-8 mm

Kalliomurske 8-16 mm

17,04 € /tonni
Varastossa
SKU
Kalliomurske 8-16
ei mikään

Kalliomurske 8-16 mm soveltuu moniin kohteisiin

Kalliomursketta 8-16 mm käytetään esim. salaojaputkien asennusalustana, pihojen päällysaineena, sokkelien ympärillä, seinien vierustalla ja esim. terassien alustana. Isorakeinen murske pysyy paikoillaan kaltevissakin kohdissa. Kalliomurske 8-16 mm sopii myös kukkapenkkien istutus- ja koristekatteeksi.

 Ei Porissa. 

Kalliomurske (KaM) on kiviainesta, joka on valmistettu murskaamalla kalliosta irti räjäytettyä louhetta ja seulomalla siitä haluttu lajite. Kalliomurskeen kaikki pinnat ovat murtopintaisia eli teräväreunaisia. Kalliomurskeet ovat kantavia ja hyvin tiivistyviä kiviaineksia. Murskeita käytetään pohjakerroksiin, rakennekerroksiin sekä myös pintamateriaaleiksi.

Karkeimmat kalliomurskeet (kam 0-90) soveltuvat kantavaksi kerrokseksi runkotäyttöihin ja pohjarakenteisiin. Yleisimpiä käyttökohteita ovat katujen ja teiden pohjarakenteet. Keskikarkeilla murskeilla (kam 0-56, kam 0-32) saadaan pohjakerroksen ja pintakerroksen väliin tarvittavaa kantavuutta sekä muotoiltavaa materiaalia. Kun kantavat pohjakerrokset on tehty huolellisesti, kestävät tasoitus- ja muotoilukerrokset vuodenaikojen vaihtelua. Hienoimmat, tasoitukseen ja pinnan muotoiluun tarkoitetut murskeet (kam 0-4, kam 0-8, kam 0-12) soveltuvat esimerkiksi asennushiekaksi, putkilinjastojen alle tehtäviin kantaviin peteihin ja pintamateriaaliksi.

Kalliomurskeen väri vaihtelee kallion ja sen murskepisteen mukaan. Suomen kallioperän yleisimmän kivilajin graniitin väri vaihtelee tummanpunaruskeasta vaaleanharmaaseen. Murske on routimatonta materiaalia. Murskekiviaines tiivistyy sepeliä helpommin, koska siinä on materiaalia ns. nolla-aineksesta karkeampaan kiveen. 

Kalliomurske 8-16 mm soveltuu rakennusten pohjatöissä kantaviin kerroksiin sekä muihin täyttöihin. Rakennusten vierustoilla, sokkelien ympärillä, viherrakentamisessa käytetty.

Lisätietoja
Varastotuote Ei tietoa
Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili