Kalliomurske 8-16 mm

Kalliomurske 8-16 mm

Kalliomurske 0-8 mm

11,02 € /tonni
Varastossa
SKU
Kalliomurske 0-8
ei mikään

Kalliomurske 0-8 mm suosittu pihojen päällyste

Kalliomurske 0-8 mm sopii hyvin pintamateriaaliksi pihateiden, pihakäytävien sekä parkkialueiden pintakerroksessa. Se soveltuu myös pihalaatoituksen alle tasausmateriaaliksi tai liuskekivilaattojen saumaukseen. Koska kivituhka tiivistyy kovaksi pinnaksi, eikä läpäise juurikaan vettä, on pihan kallistukset tärkeä ottaa huomioon. Kalliomurske 0-8 mm voidaan hyödyntää myös nurmikon ilmavoittamiseen.

Ei Lahdessa. Käyttökohteesta riippuen vaihtoehtona esim. kam 0-4, kam 0-12 tai kam 0-16.


Kalliomurske (KaM) on kiviainesta, joka on valmistettu murskaamalla kalliosta irti räjäytettyä louhetta ja seulomalla siitä haluttu lajite. Kalliomurskeen kaikki pinnat ovat murtopintaisia eli teräväreunaisia. Kalliomurskeet ovat kantavia ja hyvin tiivistyviä kiviaineksia. Murskeita käytetään pohjakerroksiin, rakennekerroksiin sekä myös pintamateriaaleiksi.

Karkeimmat kalliomurskeet (kam 0-90) soveltuvat kantavaksi kerrokseksi runkotäyttöihin ja pohjarakenteisiin. Yleisimpiä käyttökohteita ovat katujen ja teiden pohjarakenteet. Keskikarkeilla murskeilla (kam 0-56, kam 0-32) saadaan pohjakerroksen ja pintakerroksen väliin tarvittavaa kantavuutta sekä muotoiltavaa materiaalia. Kun kantavat pohjakerrokset on tehty huolellisesti, kestävät tasoitus- ja muotoilukerrokset vuodenaikojen vaihtelua. Hienoimmat, tasoitukseen ja pinnan muotoiluun tarkoitetut murskeet (kam 0-4, kam 0-8, kam 0-12) soveltuvat esimerkiksi asennushiekaksi, putkilinjastojen alle tehtäviin kantaviin peteihin ja pintamateriaaliksi.

Kalliomurskeen väri vaihtelee kallion ja sen murskepisteen mukaan. Suomen kallioperän yleisimmän kivilajin graniitin väri vaihtelee tummanpunaruskeasta vaaleanharmaaseen. Murske on routimatonta materiaalia. Murskekiviaines tiivistyy sepeliä helpommin, koska siinä on materiaalia ns. nolla-aineksesta karkeampaan kiveen. 

Kalliomurske 0-8 mm sopii pihateiden ja pihojen pintamateriaaliksi tai pihalaattojen alle tasausmateriaaliksi. Myös asennuksissa ja viherrakentamiseen.

Lisätietoja
Varastotuote Ei tietoa
Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili